Klantenservice: support@robotwinkel.nl +31 (0) 6 48 61 12 84
Nederlands

Walkera

Waar Silicon Valley het walhalla is voor alle techbedrijven, daar is Shenzen heilige grond op het gebied van drones. Zowel DJI als Walkera zitten in deze innovatieve streek in China, en dat is niet zonder reden. Walkera is een bekend merk op het gebied van vliegende voertuigen, en ook in drones weten ze zich meer dan prima te handhaven. Opgericht in 1994 is Walkera een relatief oud merk in de industrie van onbemande vliegende voertuigen. Origineel richtte het merk zich op hobby-helikoptertjes, maar daarna ging de focus algauw op drones. En de geproduceerde drones worden hedendaags niet alleen aan consumenten verkocht, maar ook aan het Chinese leger en andere overheidsinstanties om daar te dienen als trainingsapparaten voor ingewikkelder apparatuur. In 2011 maakte Walkera het eerste 6-assige drone, genaamd de Ladybird. Andere fabrikanten vielen ook dit succes op en kopieerden algauw het succes van Walkera. 

 

Met zowel laag als hoger geprijsde drones is Walkera 1 van de weinigen merken die de hele markt van drones bedient. Zo maakt Walkera het voor consumenten een stuk makkelijker om in de drone-markt in te stappen. Voor veel mensen is deze stap nog (te) groot, want drones zijn immers duur en moeilijk! Walkera bewijst het tegendeel met modellen als de QR Y100, een uiterst volwassene drone voor een schappelijke prijs. Mocht je een stap verder willen, dan heeft Walkera ook hier meer dan genoeg aanbod: de Scout-serie of de Tali, beide zijn top-of-the-build drones. Zo biedt Walkera voor ieder wat wils. Dit is ook een groot voordeel als je merktrouw bent en het een stapje hoger wilt opzoeken: je bent al bekend met de algemene concepten van Walkera waardoor je sneller zult wennen aan nieuwe drones van hetzelfde merk. Walkera beseft dit zelf ook, vandaar het brede assortiment. 

 

Walkera is daardoor uitgegroeid tot een serieuze drone-fabrikant. Ze zijn in het bezit van een fabriek met een oppervlak van maar liefst 40.000 m2, terwijl het geheel ook nog is voorzien van een eco-tintje: overal staan planten en bomen om de zuurstoftoeregeling optimaal te houden. Zo zorg je voor optimale concentratie onder je werknemers en uiteindelijk dus voor de beste producten. Er werken meer dan 1000 engineers in de fabriek, waardoor een investering in een dergelijke werkwijze enorm effectief kan zijn op de lange termijn. Dit is een welbekend concept van werken, zoals onder andere Ferrari dit ook heeft. 

 

Walkera heeft een wereldwijde markt, waarin het vanuit China exporteert naar onder andere Europa, Amerika en Zuid-oost Azië. Hiermee zijn ze echter nog niet tevreden. Walkera heeft een naam hoog te houden op het gebied van service en te luisteren naar de wensen van klanten, aldus Walkera via hun officiële website. Innovatie en het verbeteren van prestaties zal hoog in de vaandel staan om zo de consumententevredenheid  nog verder te verhogen. Gezien het bestaande assortiment heeft Walkera een ontzettende reële kans om dit voor elkaar te krijgen, maar sinds de drone-industrie nooit stilstaat is het zaak om ook weer de huidige producten zo snel mogelijk van een update te voorzien om achterstand te voorkomen!

Aantal weergegeven:
Sorteer op:
Design and Development by Asolution Design
© 2015 | All rights reserved!